Ærlige tanker om at flytte til provinsen

Funkis rækkehus

Vi har besluttet os for at flytte, eller rettere sagt, vi er faktisk allerede flyttet. Tilbage i august/september begyndte vi at overveje at flytte tilbage til vores hjemby Tønder. Vi har mange gange blankt afvist vores forældre, når de sagde: “Tror I ikke, at I flytter tilbage til Tønder engang?”. Helt ærligt var vi overbeviste om, at vi aldrig skulle tilbage til Tønder.

Hvidt funkis rækkehus

Hvorfor ville vi ikke tilbage?

I de 5 år, vi har boet i Aarhus (og Hasselager), har vi nydt det fuldt ud. Vi har elsket byen, livet, markederne, butikkerne – det hele. Vi har de sødeste naboer på vores lukkede rækkehus-vej – det er nærmest kun unge familier som os selv. Et fantastisk sted for Hannah at vokse op. 

Tønder er bare en lille by, som både Simon og jeg har boet i hele vores barndom og op i start 20’erne. Vi kender byen ud og ind – der er ikke mere eventyr, som der jo er i Aarhus. 

Hvad fik os til at skifte mening?

Alligevel er vi flyttet. I sidste ende skyldes det primært hverdag og bedsteforældre. Simon studerede i den første del af Hannahs liv, hvilket også betød, at han var meget hjemme i den første del af min barsel. Da han fik job i Aarhus, gik det op for os, hvordan hverdagen ville se ud. Vi manglede (ligesom mange andre) tid og frihed. Så her kom tankerne om Tønder snigende. Vi opvejede fordele ved Aarhus omegn med fordele ved Tønder.

Fordelene ved at flytte tilbage til provinsen

Bedsteforældre – Det her var klart den største grund til at flytte. 

Huspriserne – Og så er der jo priserne, en KÆMPE fordel. Man kommer altså rigtig langt for 1,5 mio. kr. Jeg skrev tidligere, at vores drømmehus er et sort træhus. Men jeg nævnte også, at vi har en anden drøm om en murermestervilla. En tredje drøm om et 60’er hus er også dukket op. Så nu mp vi se, hvilket hus vi ender i.

Ro, plads og natur – Der er altså lidt et andet tempo i de mindre byer, det er der i hvert fald i Tønder. Og så er der masser af plads og natur til alle sider. 

Fordelene ved at blive boende i (nærheden af) Aarhus 

Jobmuligheder – Det er jo ingen hemmelighed, at der er færre jobs i provinsen. Men det gik faktisk overraskende let for både Simon og jeg at finde job.

Hannahs barndomshjem – Hannah har haft starten af sit liv i Hasselager og nåede at starte i vuggestue. 

Sikkerheden – Vi var glade for at bo i Hasselager, vi havde en velfungerende hverdag og Simon var lige startet i et godt job. Det var usikkert, om vi ville få det samme gode (og glade) liv i Tønder.

Om at flytte langt

Når alt kom til alt vejede bedsteforældre meget tungt som argument for at flytte. Bedsteforældrene ville give os mere tid i form af hjælp. Derudover vil vi gerne have, at Hannah får et godt og tæt forhold til sine bedsteforældre. Så vi besluttede, at flytte til Tønder! Men først, når en af os fik et job i det sønderjyske. Det viste sig dog allerede at være i starten af november, at jeg fik tilbudt job. Det havde hverken Simon eller jeg regnet med, så Hannah var lige startet i vuggestue i tilfælde af, at vi først skulle flytte om lang tid. 

Nu lever vi midlertidigt i rent kaos. Vi tog Hannah ud af vuggestuen igen d. 4. november efter kun 14 dage. Vores rækkehus blev sat til salg og vi bladrede boligsiden igennem hver dag efter nye huse i Tønder. Vi så på hus, besøgte samme hus med håndværker og endte med at droppe en murermestervilla til 800.000 i frygt for, at det vil blive alt for stort et arbejde for os.

D. 2. januar flyttede vi midlertidigt hjem til mine forældre, indtil vi (forhåbentlig snart) finder et hus. Og ja, her bor vi så stadig 3 måneder senere. Hannah går i vuggestue, Simon startede med at pendle mellem Aarhus og Tønder og havde 3 hjemmearbejdsdage i ugen. Nu har både Simon og jeg arbejde i Sønderjylland.

Funkis rækkehus

I påsken kom der en underskrift på vores hus i Hasselager og i går var aftalen endelig. VI HAR SOLGT VORES HUS! Nu leder vi lige de samme boliger i Tønder igennem én gang til for forhåbentlig at finde et hus. Men måske ender vi med at flytte i lejlighed inden for den næste måneds tid, indtil det rette hus dukker op. Vi glæder os SÅ meget til at komme endeligt på plads og få en rytme i hverdagen igen.

Har du overvejet at flytte fra storbyen til landet/provinsen eller har du allerede gjort det? Del endelig dine tanker og erfaringer 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *