Genbrug dine møbler i nye sammenhænge

Reol og væg i samme farve

Vi lever (desværre) i et køb-og-smid-væk-samfund og jeg ved, at jeg bidrager til det. Jeg har f.eks. både købt en ny barnevogn, et køkken og så har jeg vildt svært ved at finde pænt brugt tøj. Til gengæld forsøger jeg at købe legetøj og andet babyudstyr brugt. Derudover kommer jeg også vores smid-væk-kultur til livs ved at give vores møbler lang levetid bl.a. ved at genbruge dem i nye sammenhænge. 

Derfor skal I se, hvordan vi brugte vores hjemmebyggede reol i den gamle lejlighed og endnu bedre: hvordan vi bruger den selvsamme reol nu i en ny farve og ny funktion. Jeg håber, det kan hjælpe dig til at tænke dine møbler ind på nye måder, så du ikke behøver at købe nye møbler, blot fordi du trænger til noget forandring eller lige er flyttet (jeg er som sagt ikke en helgen ud i genbrug og vi købte da også selv temmelig mange ting, da vi flyttede fra 55 kvm til 102 kvm, men jeg kunne godt drømme om, at vi i vores hjem bidrog mere til en bæredygtig verden).

Genbrug dine møbler

Den store praktiske reol

Simon og jeg flyttede til Aarhus for 5 år siden, da Simon stadig var snedker. Han har altid været glad for at lave møbler – så vi er så heldige at have masser af hjemmebyggede møbler, som passer præcis til vores hjem (f.eks. TV-møbel, sofabord, spisebord, skrivebord, puslebord osv.). Det første møbelprojekt, da vi flyttede ind i vores gamle lejlighed, var en stor reol tilpasset til stuen og med masser af opbevaringsplads. Reolen er delt i to, da den ellers blev for stor at bikse rundt med.

Hjemmebygget reol før maling

Reolen er lavet i MDF-plader (og er meget tung). Den blev derfor sat op af hele tre mand. Den lugtede af byggemarked og var ikke særlig køn.

Jeg brugte to dage på at male den hvid. Den skulle slibes og males tre gange.
Det var noget af en omgang, men den blev flot at kigge på, super praktisk og vigtigst af alt, så var og er vi stadig rigtig glade for den.

Hjemmebygget hvid reol
Hjemmebygget reol i kontor

Reolen i sin nye funktion

I lejligheden var reolen over skrivebordene en super god løsning, da lejligheden var lille og vi manglede opbevaring. Derfor blev løsningen en kontorvæg med to skriveborde og den store reol hængende over. Skrivebordene kunne sættes sammen og dermed også fungere som spisebord. På den måde blev der plads til både “spisestue” og kontor i vores lille stue. Selvom løsningen i lejligheden var helt perfekt på det praktiske, så var det udseendemæssigt i ubalance. Reolen virkede meget stor og tung (da vi jo havde fyldt den med ALLE vores ting) og op imod reolen så stolene og bordene ret spinkle ud. 

Derfor gentænkte vi reolens placering, da vi flyttede ind i vores rækkehus. Jeg trængte til lidt fornyelse (og havde samtidig lavet et helt moodboard over vores indretning i huset, før vi flyttede ind). Derfor hængte vi reolen op som en slags skænk i stedet. Den fik også lige en gang grøn maling (eller 3). Reolen hænger helt perfekt der og har virkelig fundet sin rette plads. 

Det var en kærlig tanke til miljøet og den verden, vi fortsat skal leve i maaaange år endnu. Så lad os alle genbruge meget mere, købe lækre loppefund hos den lokale genbrugsbutik og finde gamle godter på dine bedsteforældres loft.

Har du også genbrugt nogle møbler på en ny (og bedre) måde? 

Hjemmebygget reol i mdf
Reol og væg i samme farve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *