Loppen & Lærlingen på DR1: Kom med behind the scenes

Loppen og Lærlingen, Liselotte Mikkelsen, Rikke Andersen, Rikke Fog og Niels Jørgen Jørgensen

Jeg var ellevild, da Mette fra DR ringede i april og tilbød mig en plads i det nye TV-program Loppen og Lærlingen på DR1 og DRTV. Jeg takkede ja og er med i 2 ud af 8 programmer. Programmet har premiere d. 11. september kl. 20.30 på DR1.

I hvert program dyster to loppeentusiaster mod hinanden. Vi får hver 3000 kr., som vi skal bruge samtidig på et forudbestemt marked. Efterfølgende skal vi have vores loppefund med hjem, upcycle nogle af tingene og sælge det hele videre. Nu har du måske regnet plottet ud: Den, der sælger for mest, vinder. Så kryds lige fingre for mig. Vi er 8 deltagere i alt, som hver deltager i 1-3 programmer. Jeg er med i program 4 og 5, som sendes henholdsvis d. 2. og 9. oktober kl. 20.30 på DR1. På DRTV ligger programmerne klar på dagen fra kl. 6 om morgenen. 
 
De 8 deltagere er:
Freja @frejaaslak_
Sofie Amalie @thusthefuss
Jes
Og mig, Rikke @rikkeandersen.dk

Loppeeksperterne Niels Jørgen og Rikke Fog

Både min konkurrent og jeg får tildelt en ekspert, som skal gå med os “lærlinge” rundt på markedet, sparre med os og give os gode råd til både køb, upcycling og salg. Min ekspert i begge afsnit er Niels Jørgen Jørgensen, som tidligere har været hos Lauritz og medvirket i programmerne “Fantastiske hammerslag” og “Fantastiske fund”. Rikke Fog er den anden dygtige loppeekspert – hende kender du fra blandet andet “Skattejægerne” og så driver hun Fog Antik og Design med sin mand. 
 
Niels Jørgen Jørgensen og Rikke Fog, Loppen og Lærlingen på DR1

Mit første Loppen og Lærlingen program

I mit første program dyster jeg mod dygtige Lotte med Instagram-profilen @havtornhuset_i_smukke_tversted – en fornøjelig kvinde med et stort smil, let til latter og en hang til retro-sommerhus-sager. Hun har intet mindre end 4 Instagram-profiler og erfaring med at sælge retro sengetøj og lignende. Hun er altså en temmelig drevet kvinde og bestemt en værdig modstander.
 
Lotte og jeg møder hinanden første gang på Frederiksberg Loppemarked (eller faktisk mødes vi aftenen før og spiser aftensmad sammen i nærheden af vores hotel, men det er en anden sag), spændte på hvad vi har sagt ja til og spændte på hvilke loppefund dagen bringer. Vi må ikke smugkigge på markedet inden optagelserne går i gang. Men allerede da vi står og får mikrofoner på, bliver der gjort masser af handler på markedet og vi kan se de lokale samlere gå fra markedet med hænderne fulde. Så det kribler i fingrene med at komme i gang.
 
Vi har to timer til at handle i. Jeg finder ud af, at jeg har vildt svært ved at handle på den her måde. Helt naturligt har jeg mest lyst til at tjekke hele markedet ud til at starte med og så efterfølgende vurdere, hvordan jeg vil bruge mine penge. Men sådan går det ikke. Jeg kan vist også godt afsløre, at Niels Jørgen og jeg får pænt travlt – men resten må du se i fjernsynet. Det gælder for øvrigt også finalen, som vi filmede i Rørvig. Så du må spændt vente indtil d. 2. oktober kl. 20.30 på resultatet.
 
Rikke Andersen, Loppen og Lærlingen på DR1
Niels Jørgen Jørgensen og Rikke Andersen, Loppen og Lærlingen på DR1

Bagom Loppen og Lærlingen 

I fjernsynet kommer et helt afsnit kun til at vare 30 minutter. Men tiden lagt bag programmet er en helt anden snak, som jeg lige tager lidt hul på her. Det har været den fedeste oplevelse og jeg ville takke ja til det igen lige med det samme. Men det har godt nok også taget meget tid og mange tanker. Jeg har brugt dagevis på at rejse, filme, handle, sælge, upcycle osv. Jeg er kæmpe tidsoptimist, så upcyclingen har taget meget længere tid end beregnet – og en del af det er sket i de sidste aftentimer lige inden deadline og lige efter putning af børnene.  
 
Upcycling af loppefund
Bag om TV-optagelser
Jeg har også lært en masse. Jeg føler mig mere hjemme i vores værksted (og værktøj) nu. Jeg har lært, at et projekt faktisk ikke behøver tage helt vildt lang tid at lave (for selvom mange af projekterne tog aaaalt for lang tid, så var der også nogle af dem, der gik hurtigt). Og så er det virkelig gået op for mig, hvor fede ting der kan komme ud af alle mulige billige loppesager. Så mit loppeforbrug efterfølgende er muligvis steget, hvilket gør at mit lager i garagen er blevet lidt mere proppet. Men det må jeg jo så bruge noget tid på at få kigget på nu 😉
 

Mit andet Loppen og Lærlingen program 

I andet program er Jes min konkurrent. Vi mødes første gang på Vig Kræmmer- og Tuskemarked. Min ekspert Niels Jørgen og jeg har matchende tøj på – og ingen kommer nogensinde til at tro på, at det ikke var aftalt på forhånd. Men det var det ikke. 
 
Jeg kan afsløre, at Jes og jeg køber meget forskelligt ind og vi kigger begge lidt skævt til hinandens køb til slut. Jeg ville aldrig have købt de sager, han kommer hjem med og han ville vist heller ikke bytte. Men det er jo det gode ved loppefund, der er noget for os alle, uanset hvilken stil du går efter.
 
Jes og jeg var til finale i lørdags på Haughus Gods i Jelling. Så nervepirrende at skulle runde hele TV-oplevelsen af. Her må jeg jo heller ikke afsløre noget, så jeg kan kun appellere til at du tænder dit fjernsyn på DR1 d. 9. oktober kl. 20.30.
 
Jeg laver en reminder på Instagram, inden programmerne bliver sendt. Så indtil da kan du følge med her.

 

En kæmpe oplevelse

Programmet har givet mig endnu mere bygge-gåpåmod og lyst til at starte endnu flere projekter (på trods af at min liste slet slet ikke har brug for at blive længere). Men forhåbentlig betyder det også, at jeg kan få færdiggjort nogle projekter – det håber min bedre halvdel i hvert fald.
 
Jeg håber, du vil kigge med, nyde noget ægte hygge-TV og måske giver det dig endda lyst til at købe en masse lopper og kaste dig ud i et upcyclingsprojekt. Vi ses på TV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *